KWIECISTE DZWONKO ŁOSOSIA
- dzwonko łososia - 3 szt.
- SYROP KWIATU BZU CZARNEGO - 4 łyżki
- cytryna -0.5 szt.
- musztarda - 1 łyżka
- oliwa z oliwek - 5 łyżek
- świeży imbir - 1 łyżeczka
- świeża natka pietruszki
- sos sojowy - 5 łyżek
W naczyniu łączymy sos sojowy,oliwę,syrop z kwiatu bzu i musztardę. Imbir ścieramy, cytrynę wyciskamy- dodajemy do reszty składników. Dzwonko łososia myjemy, osuszamy i wkładamy do naczynia z marynatą. Następnie naczynie na 40 min. odstawiamy do lodówki. Dzwonko z odrobiną marynaty zawijamy w folię aluminiową, posypujemy posiekaną natką pietruszki. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 170 C , pieczemy 25 min. Podajemy z ziemniakami.